БАНСКО ЗА ВТОРИ ПЪТ ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА Freeride World Qualifier

За втора поредна година елитът на екстремните ски и сноуборд пристига в Банско. Поводът е голямото международно състезание по фрирайд 3* Freeride World Tour Qualifier – квалификационен кръг от световните серии на Freeride World Tour, което ще се проведе на 18 март, като 17 и 19 март са резервни състезателни дни. Стартовата височина е 2746 м от самия връх „Тодорка“, денивелацията/вертикално спускане/ – 350-400 м, дължина на спускане: 800-1000 м, наклон: 30′ – 55′. Надпреварата ще е в 4 категории: ски и сноуборд ( мъже и жени).
Преди година Банско отново прие състезанието от този ранг. То се проведе при отлични условия и получи много положителни отзиви от състезателите, представителите на Freeride World Tour и публиката.

И тази година 5 съдии ще оценяват представянето на участниците. Финалната оценка се формира от критерии като трудност на избраната линия по склона, контрол по време на цялото спускане, лекота при изпълнението на отделните елементи, техника и сложност на скоковете. За състезанието се очакват да се запишат над 80 участници, от които близо 20 от България.

За състезанията ще бъде изградена най-високата фен зона, правена в България, непосредствено до горна станция на лифтовете “Плато” и “Бъндерица 2” на 2550 м надморска височина, от която се открива перфектна гледка върху целия склон, по който ще се спускат атлетите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене