Събраха 2 586 лв. на благотворителен базар в парк Беласица

На 25.02.2023 г. в посетителския център на Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите се проведе благотворителен мартенски базар. Той беше завършека на „Мартенския конкурс с кауза“ на тема „Моят роден край“. Официални гости на събитието бяха заместник кмета на община Петрич г-жа Нина Попова и заместник председателя на общински съвет град Петрич г-н Христо Батев.
По време на официалното тържество бяха наградени всички присъстващи победители класирали се в мартенската благотворителна инициатива. Децата от ДГ №3 „Слънце“ град Петрич, филиал село Коларово и техните ръководители г-жа Костова и г-жа Стоева, впечатлиха всички присъстващи със своите изпълнения. Самодейците от Читалище „Просвета 1928“ и Пенсионерски клуб, село Габрене показаха на подрастващите как се изработва мартеница и ги почерпиха с лакомства.
Дирекция на Природен парк „Беласица“ изказва благодарности към всички участници за инициативността и съпричастността, която оказаха при организирането на благотворителното събитие. Събраната сума от 2 586, 55 лв. ще бъде дарена за Христина Грозданова и Георги Стойков.
Благодарим и на Martenicite.bg – работилница за мартеници, които се включиха в благородната кауза!
Партньори на събитието са: Община Петрич, Фондация „Бранище“, Сдружение Български ЩИТ , кметство село Коларово.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене