Предишният депутат от региона Станислав Балабанов, който е зет на благоевградския свещеник Петър Стефанов, е начело в Пловдив и Пазарджик. 

Слави Трифонов лично поведе листата на ИТН в Пиринско, всеки трети кандидат-депутат е от с. Мосомище или с. Кавракирово

Станислав Трифонов, известен в шоубизнеса като Слави Трифонов, влиза лично в предизборната надпревара за гласовете на избирателите в Първи Благоевградски многомандатен избирател район на предстоящия вот. Шоуменът ще е водач на листата на партията, която учреди преди точно 3 г. – „Има такъв народ”, въпреки че не се е мяркал в региона от 2015 г. Трифонов ще води и листата в Стара Загора.

От листата на ИТН – Благоевград от миналите избори в настоящата се повтаря само 1 име – на бившия областен председател Станислав Богдански от Благоевград, който е трети. Между него и адаша му под №2 е перничанката Петя Димитрова, областен председател на партията, шампион по спортни танци и бивш депутат. Четвъртото място е дадено на Миглена Думанова – хотелиер и общински координатор на Банско, а последен е софиянецът

Данаил Николов, бивш зам. министър на енергетиката и сегашен областен координатор на ИТН в Благоевград, който преди няколко дни се появи изненадващо на сесията в Разлог да говори по горещата точка за фотоволтаичния парк, който инвеститор иска да строи на 736 дка общинска земя, но бе изгонен от съветниците. За гласовете на благоевградчани ще претендира и новата общинска председателка Атанаска Митрева.

Другите 8 имена в листата на ИТН са напълно нови за политиката. Сред тях има 2-ма представители от Благоевград и по 1 от София и Пловдив. Листата определено е доста атрактивна, като се има предвид, че 2-ма от общо 13-имата кандидат-депутати са от петричкото с. Кавракирово – Стоян Чаушев и Кирил Калаксъзов, и 2-ма са от гоцеделчевското с. Мосомище – Анна Попова и 25-годишният Иван Николов Гушков.

Предишният депутат от региона Станислав Балабанов, който е зет на благоевградския свещеник Петър Стефанов, е начело в Пловдив и Пазарджик.

Във вота за 48-ото НС ИТН спечели само 3710 гласа, които й отредиха 3,27% в Първи МИР. От основаването на партията до момента всъщност единственият й успех е изборът на Илко Стоянов за кмет на Благоевград на частичния вот през 2021 г.

В половината от общините на региона тя няма структури, а и до момента единственият й политически актив е поднасянето на някой венец на национален празник, което обаче едва ли е достатъчно да привлече вниманието на избирателя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене