Кресна развива туризма с минерална вода и история

Община Кресна иска да развие туризма в региона, тъй като има с какво да привличи туристи. Местната власт разчита на богатата си история и на минералните си извори. Със СПА примамват гости селата Ощава, Долна Градешница и Горна Брезница. Село Влахи пък е родно място на войводата Яне Сандански и определено има какво да „разкаже” на своите посетители. До това населено място вече започна и голям ремонт на пътя, което със сигурносп ще увеличи туристическият поток. Защото от Влахи започват забележителни маршрути в красивата Пирин планина.

Община Кресна ще инвестира 300 000 лева за пълен ремонт на минералната баня в село Ощава. Проектът е за реконструкция на туристическата атракция и е свързан с местното природно наследство. Предвижда се и поставянето на информационни табели и пътепоказатели за туристическите места и маршрути в района. Проектното предложение е на Местната инициативна група – Симитли, Кресна и Струмяни.

„Готови сме да започнем ремонтните дейности веднага след отпускането на средствата. Нашата цел е да развиваме туризма и заради това искаме да даде нова и модерна визия на минералната баня в село Ощава”, заяви днес кметът на Кресна – Николай Георгиев.

Частни инвеститори пък имат интерес към минералните извори в Долна Градешница и Горна Брезница.

Важен проект, свързан със зелената екосистема и туризма, подписаха миналото лято Община Кресна и Община Василево, Северна Македония. Общата цел е укрепване на териториалното сближаване в трансграничния регион. Двете партньорски общини ще преследват реализацията на два проекта за подобряване на градската и зелена инфраструктура и за развитие на културен и екологичен туризъм. По този начин ще се привлекат и повече туристи в двата района. Защото само с добра инфраструктура може да се търси напредък и в туризма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене