Спецакция на граничния пункт „Кулата“, ето какво се случва

Започват проверки за превоз на нерегламентирани стоки, както и на екскурзии с автобуси за „случаен превоз“

Акция на граничния-пропускателен пункт „Кулата“. Министерството на туризма, заедно с Икономическа полиция и Автомобилна администрация започват проверки за превоз на нерегламентирани стоки, както и на екскурзии с автобуси за „случаен превоз“.

Ще се следи дали е спазен законът по отношение на дейността на туроператорите, туристическите агенти и екскурзоводите. Ще се проверява дали тези лица, които превозват туристи в посока Гърция спазват закона за туризма, дали са вписани в националния туристически регистър и дали имат включена застраховка.

При установени нарушения глобата варира от 500 до 30 000 лева, уточнява bTV.

 

Освен това продължава и акцията с акцент превозите на пътници, като днес най-вече ще се проверява случайния превоз, международния превоз на пътници. Ще се следят и редовните линии.

„Не спира нашата работа и по отношение на нерегламентирания превоз на пътници на територията на цялата страна и на гранично-пропускателните пунктове.

Освен всичко останало ще продължаваме да следим и за работното време на водачите и техните почивки съгласно европейски законодателство, както и за технически неизправности и всичко онова, което е свързано с транспортната дейност на водачите“, казаха от Автомобилната администрация.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене