Общинска сладкарница под покрива на големия стадион „Осогово” в Кюстендил посреща с обновен вид

Кметът Паунов: След 12 г. дела Общината загуби делото с Евангелската църква за детската бибилиотека, събаряме я и дължим 150 000 лв. обезщетение

Обновената сладкарница на стадион „Осогово” в Кюстендил ще приема посетители, информира кметът Петър Паунов. Тя е с най-големия детски кът на територията на областта, 31 кв.м е само детското съоръжение вътре, със 70 места, ще има и аниматор в събота и неделя. Клуб „Осогово” предлага богат асортимент здравословни храни, топли и студени напитки. На разположение на клиентите е библиотека и wi fi. 2 лв. е таксата за първия час, 1.50 лв. за втория час и левче за всеки следващ.
„Колегите от екипа на „Ученическо хранене” ще се грижат, към момента това е съоръжението. От лятото ще се мисли за маси отвън. В момента бързаме, зимния сезон знаете, че децата като влязат септември месец вкъщи до Великден няма къде да ги изкараме навън. Много бяха исканията за това, благодаря на колегите. Такъв тип съоръжение всички наши съграждани настояваха, че липсва, и затова се постарахме да допълним тази среда“, коментира Паунов.
Кметът и председателят на Общински съвет Иван Андонов, както и представители на медиите бяха първите клиенти на клуб „Осогово”.
Градоначалникът коментира и казус, свързан с детския отдел на библиотеката. Тя се събаря в момента, за да се предаде като собственост на Евангелска петдесятна църква, която спечели делата, водени с Община Кюстендил.

„Това е язва, някакъв тип църква, евангелистка, след многобройни дела. За съжаление предците ни не са оставили строителна документация и осъдиха Община Кюстендил, че мястото е тяхно. Някога им е дадено за създаване на евангелска църква. Детският отдел не са съхранили строителни книжа и след повече от 12 години дела ни осъдиха на огромна сума за обезщетение – над 150 000 лв., и дори ни осъдиха да съборим съоръжението, така че в момента колегите го събарят, за да не харчим средства да наемаме фирма. Колеги от общинските звена го събарят и трябва да предадем терена абсолютно чист, като дори си бяха позволили да си пишат огромни хонорари за изпълнителни дела“, коментира Паунов.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене