Проведоха консултации за СИК в община Гоце Делчев

Консултации с местните представители на парламентарно представените партии и коалиции в 48 НС за определяне съставите на СИК за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 02.04.2023 г., се проведоха днес в община Гоце Делчев.
Консултациите бяха водени от кмета Владимир Москов и секретаря на общината Мариана Устаилиева, а на тях присъстваха представители на партии и коалиции от партии: Коалиция „ГЕРБ-СДС“, Коалиция „Продължаваме промяната“, партия ДПС, партия „Възраждане“, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Демократична България – обединение“ и Коалиция „Български възход“.
С решение на Районна избирателна комисия – Благоевград е определен броят на членовете на секционните избирателни комисии на територията на община Гоце Делчев, както следва: до 500 избиратели (включително) – 7 броя членове, над 500 – 9 броя членове.
На консултациите партиите и коалиции постигнаха съгласие за разпределение на състава на СИК в общината, които са 41 на брой. Присъстващите разпределиха и членовете на СИК за две подвижни избирателни секции за хора с увреждания, както и за една, която ще бъде разкрита в МБАЛ „Иван Скендеров“ при наличие на достатъчен брой желаещи да гласуват пациенти.
Кметът на общината ще внесе предложението за състава на секционните избирателни комисии на територията на община Гоце Делчев в РИК – Благоевград, в определения от закона срок до 2 март 2023 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене