Предстои укрепване на пътни участъци в областите Благоевград и Кюстендил

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за технически проекти за укрепване на участъци в областите Благоевград и Кюстендил.

Проблемните трасета са засегнати от срутища, свлачища и други геодинамични процеси. Поръчката е в четири обособени позиции, а общата й прогнозна стойност е 1 092 950 лева, без ДДС. Кандидат-проектантите могат да подават офертите си до 20 март

Трайно укрепване се налага на компроментираните участъци на второкласните пътища Кюстендил – Дупница и Юндола – Якоруда – Разлог.

По трасето Кюстендил – Дупница преминава интензивен трафик от и към ГКПП „Гюешево“. Пътят Юндола – Якоруда – Разлог осъществява най-кратката връзка от АМ „Тракия“ до курортните комплекси в Банско.

Участъците, които се нуждаят от укрепване, са в района на Якоруда, където преминава и теснолинейката на БДЖ, което затруднява почистването на републиканския път при свличането на скални маси. Движението в двете отсечки от третокласния път Вулкан – Пенкьовци, предвидени за проектиране и укрепване, се осъществява само в едната лента поради пропадане на платното и нарушено отводняване на пътя.

Проектирането е предвидено да се осъществи в три междинни етапа. Бъдещите изпълнители е необходимо да извършат пълни и детайлни инженерно-геоложки и хидрогеоложки проучвания за подготовката на техническия проект. Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни дейности и ще може да се възложи необходимото възстановяване на участъците.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене