Ръководството на община Разлог се срещна с жителите на Долно Драглище

Ръководството на Община Разлог – инж. Венцислав Гърменов, г-н Иван Гюров и г-жа Гергана Колчева- Фарфарова, и кметът на село Долно Драглище- г-жа Лиляна Боянова проведоха среща-разговор с жителите на село Долно Драглище, във връзка с благоустройството на селото.
“Най- важното за нас е грижата както за бъдещите поколения, така и за възрастните хора. С оглед осигуряването на подходящи условия за игра на децата, ще подменим изцяло съоръженията в двора на детската градина, по подобие на дейностите които извършихме на площадката в центъра на селото. За осигуряване качествено предоставяне на здравни грижи и услуги, през настоящата година продължава ремонта на Защитеното жилище, като междувременно водим преговори и за отварянето на зъболекарския кабинет в селото. ”, заяви инж. Гърменов, кмет на община Разлог.

“Инфраструктурата на всяко едно населено място е ключа за привличане както на инвеститори, така и на туристи в селото. В момента имаме инвестиционно предложение за изграждане на бутикова пивоварна, като идеята е в по-напреднал етап да се използва и част от землището на Долно Драглище за отглеждане на главната съставка на бирата – хмел. Като част от инициативата за “Безопасна и здрава среда” сме включили почистване и укрепване на коритото на реката, както и засаждане на нови дървета. Амбициите ни са насочени също, до няколко години изграждащата се в момента църква “Св. Св. Йоаким и Анна” да започне своето функциониране. ”, допълни зам.-кметът г-н Гюров.

Местната власт предвижда също изграждане на канализация, подмяна на водопровод и полагане на баластра на няколко улици в селото, като прилежащата към детската градина улица “Четвърта” ще бъде и асфалтирана. Скоростта на превозните средства, минаващи през главната улица “Първа” до няколко месеца предстои да бъде ограничена, чрез новоизградени постоянни изкуствени неравности.

Ръководството на Община Разлог продължава със срещите-разговор с представители на кварталите от град Разлог в началото на месец април.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене