Митрополит Серафим и кмета на Разлог посетиха новостроящ се храм

Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов, зам.-кметът г-н Иван Гюров, кметът на село Долно Драглище г-жа Лиляна Боянова и Яница Домусчиева (Калоянова) проведоха среща с Неврокопски митрополит Серафим, във връзка с изграждането на храм “Св. Св. Йоаким и Анна” в село Долно Драглище.
По време на визитата си Владиката даде насоки за изграждане на иконостас и олтар в храма, както и за цялостното външно и вътрешно устройство на свещеното място.

“Водени от желанието да изградят по-голяма нова църква, жителите на село Долно Драглище, ежедневно полагат усилия, мечтата им да бъде осъществена на място, където е открито оброчище на Йоаким и Анна от 1920 година. Със съдействието на Община Разлог, за първи път ще бъде организиран благотворителен концерт. На 25 април 2023 година (вторник) в Народно читалище “15 септември 1903- 1909 г.” известни поп- изпълнители ще вземат участие в каузата за набиране на средства за изграждане на храма.”, поясни инж. Гърменов.

През годините средства за построяване на новия храм, са частично отпуснати от Община Разлог, а дарители помагат финансово и материално за неговото изграждането. През следващите месеци предстои монтаж на вече готовата камбана за храма, отоплителна система, измазване на стените и полагане на мраморна настилка.
В момента единствената действаща църква в село Долно Драглище е построеният през 1835 година храм “Свети Димитър”, намиращ се на територията на гробищния парк.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене