МАЛКИТЕ БИАТЛОНИСТИ НА БАНСКО СЪС ЗЛАТО ОТ ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО

През изминалите дни в местността „Куртово“ над Велинград се проведе Държавно първенство по биатлон за най-малките състезатели.
Клубът по биатлон на Банско се представи с двадесет участника, които показаха изключителни качества в оспорваната надпревара.
Никол Габерова спечели два златни и един сребърен медал, Лъчезара Попдимитрова зае пето и седмо място в спринта, Божидара Дурчова се нареди шеста, Валентина Дурчова е десета, Ванеса Калайджиева е на осмо място в спринта при момичетата.

Момчетата също не отстъпиха на своите конкуренти. Димитър Керанджиев спечели 2 бронзови медала в спринта и индивидуалния биатлон, но една грешка на стрелбището му отреди четвърта позиция. Лео Трайков и Иван Котирков се наредиха в челната десетка и в трите стартови дни.
Малките състезатели на клуба по биатлон продължават да се подготвят за участието си в предстоящия олимпийски фестивал в края на седмицата. За по-големите предстои Държавно първенство, а националните ни състезатели Благой Тодев и Благовест Стоянов ще се подготвят за предстоящото Световно първенство в Казахстан с лагер-сбор в Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене