Огняново с кампания за семейство, останало без дом след пожар

Село Огняново поде кампания, за да помогне на семейство, чийто дом бе изпепелен от пожар. Огнената стихия лумна късно на 17 февруари в къщата на Георги и Зоя Пиринлиеви. Вторият етаж и покривът са изгорели, големи са щетите и на първия етаж. Съпрузите в момента живеят при свои близки.

Кметството в населеното място, прочуто със своите минерални извори, инициира благотворителна кампания в помощ на семейството. Апелът към местните хора е да покажат отново, че са с големи сърца и да помогнат за успеха на това благородно начинание.

Вече са поставени кутии в сградата на кметството, както и в търговските обекти в село Огняново. Джамийското настоятелство също ще подкрепи каузата.

„Вярвам, че много хора ще подадат ръка на семейството, което остана без дом. Неведнъж сме показвали нашата съпричастност към чуждата болка. Предварително благодаря на тези, които ще се отзоват. Искам да благодаря и на пожарникарите, които реагираха адекватно и професионално, много бързо дойдоха, за да потушат пламъците”, заяви кметът на Огняново – Димитрия Гюрова.

Ето и банковата сметка за тези, които желаят да дарят средства по банков път:

IBAN: BG17STSA93000025033059

Титуляр: Георги Любенов Пиринлиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене