Без категория

Динко Кумбаров от СОУ- с. Кочан е „Любим учител на Пиринско 2014“

main_b

На емоционална церемония във фоайето на община Благоевград учителят по физкултура Динко Кумбаров от СОУ „Хр. Смирненски“ в село Кочан, община Сатовча, бе отличен с приза „Любим учител на Пиринско 2014“. Преподавателят събра 27 937 гласа в общата класация от двата етапа на конкурса на вестник „Струма“ и сайта struma.bg „Любим учител“, който се провежда за втора поредна година и за първи път излиза извън рамките на община Благоевград.

Динко Кумбаров е безапелационен лидер и в І, и във ІІ етап от гласуването. Наградата на вестник „Струма“ – плакет, грамота и уикенд за двама в хотел „Златен Рожен“, връчи на победителя кметът на Благоевград Атанас Камбитов. Събитието уважиха много учители, директори, образователни експерти и общественици, деца и родители, дошли да поздравят призьорите.

Управителят на вестник „Струма“ Теодора Томова каза, че огромната активност в гласуването на сайта struma.bg показва, че целта на екипа на най-четения ежедневник в Югозапада да провокира обществото да даде дължимото внимание на учителите, днешните будители, в навечерието на 1-ви ноември, е изпълнена.

Първи подгласник на победителя с 16 690 гласа от двата етапа на гласуване е Валя Илиева, начален учител в V СОУ „Георги Измирлиев“ в Благоевград. Обичаната учителка стана обект на специално внимание. Тя получи огромен букет, от учениците си, а жестът им я просълзи.

Бурни аплодисменти имаше и за втория подгласник в конкурса„Любим учител“ – Марияна Митова, учител по български език и литература в Природо-математическата гимназия в Благоевград, която събра 8762 гласа. И двете учителки трудно прикриха вълнението си при получаването на наградите.

За висок резултат от втория етап на гласуването награда бе присъдена на преподавателката в Природо-математическата гимназия в Гоце Делчев Ирина Горанова.

Специален приз за най-голяма активност в конкурса „Любим учител 2014“ завоюваха настоящите и бивши ученици от СОУ „Христо Смирненски“ в село Кочан, които с общ вот от 28 113 гласа изстреляха училището си на челното място. Те получиха награда нов комплект футболни врати, за да спортуват още по-активно в часовете по физическо. В школото си те ще окачат и нов рамкиран портрет на светите братя Кирил и Методий, подарък от Застрахователно дружество „Армеец“.

В списъка на шестте училища с най-силно присъствие в гласуването са още V СОУ в Благоевград, ПГТХТ „Н. Стойчев“ – Разлог, благоевградската ПМГ „Акад. С. Корольов“, Спортното училище в Сандански и ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград.

Още една специална колективна награда за активност и подкрепа на проекта на вестник „Струма“ бе присъдена на учениците от V СОУ „Г. Измирлиев“ в Благоевград, те спечелиха екскурзия до гр. Мелник и Самуилова крепост.

Тържествената церемония преля в стилен коктейл. Гостите приветстваха амбицията на колектива на най-четения вестник в Югозападна България да насочи „прожекторите” на общественото внимание към съвременните будители.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене