Със 113 гласа депутатът К. Котев фаворит за лидер на ГЕРБ – Сандански, следват П. Додушев и Бл. Симов

Без име

Трима влязоха в битка за лидерския пост на ПП ГЕРБ в Сандански. За временно изпълняващия поста общински председател и депутат в 43-то НС Кирил Котев гласуваха 113 делегати. Гласуването стана на отчетно-изборна конференция, проведена завчера. Съветникът Петър Додушев получи 68 гласа, а Благой Симов бе подкрепен от 53-ма делегати. Първият общински ръководител на герберите в община Сандански Стоян Стоев събра само 14 гласа и отпадна от класацията.

За организационен секретар на общинското ръководство най-много гласове спечели отново Петър Додушев – 68 гласа. Вторият номиниран е Благой Симов с 45 гласа.

Последна дума кой ще е новият общински председател на ПП ГЕРБ в община Сандански е на Изпълнителната комисия, която трябва да излезе с решение кого от първите трима ще избере, както и да обяви имената на членовете на общинското ръководството – контролна и проверителна комисия.

17 са номинираните за членове на общинското ръководство, което ще се състои от 7 души. Сред тях са Никола Москов, Виолина Андреева, Янка Игралищиева, Мариана Синанска, Стоян Петров, Мирослава Петрова, Таня Велкова, Димитър Арнаудов, Димитър Толкьов, Невена Страшимирова и Красимир Газев.

Както „Струма” писа, мандатът на досегашното общинско ръководство на ПП ГЕРБ в община Сандански изтече през месец април. Оттогава герберите в общината се ръководят от Кирил Котев, след като изтече мандатът на Георги Баханов.

Гости на конференцията бяха депутатите от Благоевградска област Даниела Савеклиева, Георги Андонов и Димитър Танев. Отчетно-изборната конференция бе отложена с един час заради липса на кворум. От 540 членове на партията на конференцията присъстваха 113 делегати. След спазване на процедурата след един час започна отчетно-изборната конференция с отчет и анализ за тригодишния мандат на досегашното ръководство и отчет на резултатите на герберите на двата вота – за Европарламент и Народно събрание.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене