В Кюстендил и в читалищата на селата в общината ще бъдат отбелязани 150 години от гибелта на Васил Левски

Сто и петдесетата годишнина от гибелта на Васил Левски ще бъде отбелязана в Кюстендил на 19 февруари, от 11:00 часа на паметника на Апостола, съобщиха от общинския отдел „Култура и духовно развитие“. Участие в церемонията ще вземат военнослужещи от Трето бригадно командване – Благоевград и ученици от спортното училище „Васил Левски“ в Кюстендил.

Годишнината ще бъде отбелязана на 18 февруари в читалище „Пробуждане 2022“ в с. Шипочано, община Кюстендил, със семинар под мотото „Заветите на Левски – 150 години безсмъртие в народната памет“, съобщи председателят му Ирина Йовчева.

На 19 февруари годишнината ще отбележат и читалищата „Кирил и Методий“ в с. Долно село, където ще бъде открита изложба, посветена на живота и делото на Васил Левски, в с. Николичевци и в с. Соволяно.

На 2 март на стадион „Осогово“ в Кюстендил ще се състои и 22-то Общинско лекоатлетическо състезание „Лъвски скок“ – за момичета и момчета V клас, посветено на Апостола на свободата и по повод 3 март – Националния празник на България, съобщи директорът на Обединения детски комплекс в Кюстендил Бойко Малинов, който, заедно с Общината в Кюстендил е организатор на състезанието.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене