Безплатни прегледи при психолози и психиатри организират от 17 до 20 февруари в Смолянска област

Безплатни прегледи при психиатри и безплатни консултации с психолози на гореща телефонна линия ще се проведат от 17 до 20 февруари в Смолянска област. Инициативата за психологическа подкрепа е на вестник „Марица“. Кампанията „Прегръдка за душата – Психотерапия навреме!“ включва и арт терапия за деца с весело рисуване в два социални центъра в Смолян, както и дискусия, съобщиха организаторите. Кампанията е подкрепена от Регионалната здравна инспекция (РЗИ), Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ и дарители.

Горещата линия за безплатна психологическа подкрепа ще роботи от 17 до 19 февруари. Консултациите ще извършват специалистите Дарина Гочева, Тодорка Манолевска, Валентин Вълев и Даниела Топова. Безплатната психиатрична помощ в РЗИ – Смолян ще се оказва от д-р Никола Марков и д-р Атанас Христов.

Арт терапията, водена от художника Елена Мирчева, ще се проведе на 17 февруари в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Смолян в квартал „Устово“ и на 18 февруари в Общностен център – квартал „Каптажа“. Терапията се организира с подкрепата на Регионална дирекция „Социално подпомагане“- Смолян и с финансовата помощ на Аделина Фисинска от младежко сдружение „Криле от светлина“. В арт терапията могат да участват безвъзмездно всички желаещи деца, придружени от родителите си.

Кампанията ще завърши на 20 февруари в Областната администрация в Смолян с дискусия за проблемите на психическото здраве на жителите на областта. На нея са поканени представители на всички институции, които имат отношение към общественото здраве, правоохранителните и правораздавателни органи, местната власт, неправителствени организации и културни институции.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене