Разкриха нелегален превоз на скиори до пистите в Банско

Нелегален превоз на туристи и скиори разкриха при съвместна акция служители от ИА „Автомобилна администрация“, Икономическа и Пътна полиция към ГД „Национална полиция“ и Националната агенция за приходите. Установени са случаи на нерегламентиран превоз на пътници на територията на община Банско, съобщиха от МВР.

На 8, 9, 11 и 12 февруари 2023 г. са извършени съвместни проверки, при които по отношение правомощията на служителите от ИА „Автомобилна администрация“ са установени 8 случая на извършване нерегламентиран превоз на пътници, за които са съставени 8 акта и са наложени принудителни административни мерки – спиране от движение на МПС и временно отнемане на свидетелството за управление на водачите. От служители на НАП и Икономическа полиция са констатирани шест нарушения в четири от превозните средства и в търговския обект.

При контролна покупка за ползване на услугите на пет микробуса, по схемата „таен клиент“, в четири е констатирано, че не е издаден документ за продажба. По случаите е взето отношение от служителите на ИА „Автомобилна администрация“ за превоз на пътници без изискуем надлежен документ. Водачът на едно от превозните средства, в което е липсвало фискално устройство, е направил опит да осуети проверката и да избяга, за което е бил временно задържан.

В павилиона за продажба на превозни документи на лицензирана фирма за пътнически превози е установено разминаване между наличностите в касата и маркираните суми на касовия апарат, за което е съставен акт от служителите на НАП.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене