Наградиха спасители от Разлог

Инж. Венцислав Гърменов и г-н Иван Гюров изказаха благодарност към Благой Максимов и Любчо Джолев, които заедно със своите кучета – Хера и Нико, участваха в спасителна операция по издирване на хора, след земетресението в Турция.
В знак на признателност кметът на община Разлог- инж. Гърменов връчи плакети, грамоти и скромни подаръци на планинските спасители, а Хера и Нико заслужено получиха “Медал за храброст”, от г-н Гюров, зам.-кмет на община Разлог.
По време на срещата служителите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Разлог и доброволци към ПСС- доброволен отряд Разлог- Джолев (началник отряд БЧК) и Максимов споделиха моменти от прекараните дни в разрушените градове, както и процеса на обучение на кучетата- герои.

Хера е част от семейството на Благой от три години, а Нико от четири години има силна емоционална връзка със семейството на Любчо. В резултат на постоянен процес на обучение, оставили сърцата си на терен, екипите успяват да спасят 7 души, затрупани под руините в град Антакия. Хера, единствената дама сред редиците на Групата за спасяване с кучета към ПСС в Турция, намира 5 – членно семейство. Гледката, която виждат спасителите в Турция, ще остане в съзнанието им за цял живот, а заедно с ръководството на Община Разлог си пожелават останалите спасители да се завърнат здрави и увенчани с успех.

Припомняме, че Джолев и Максимов, бяха сред първите българи, заминали за разрушените градове в Турция, заедно с Хера и Нико, д-р Стойчев (част от ПСС- отряд Разлог) и пожарникарите – Иван Сковарданов и Муса Мусов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене