Жителите на община Гоце Делчев дариха стоки, средства и надежда на хората, пострадали от земетресенията в Турция

Жителите на община Гоце Делчев се включиха активно и от сърце в кампанията, организирана от Общинска администрация в града в подкрепа на пострадалите от земетресенията в Турция.

За пореден път жителите на община Гоце Делчев показаха, че са съпричастни със съдбата на хора в нужда и се включиха активно в благотворителната кауза. В организирания пункт в Домашния социален патронаж те дариха стоки и продукти от първа необходимост в подкрепа на бедстващите хора в засегнатите от земетресенията райони в южната ни съседка. В кампанията се включиха и училищата и детските градини в града, като в част от тях бяха поставени и благотворителни кутии, а събраните в тях средства дариха по сметката на БЧК в подкрепа на бедстващите хора.

Учениците от втори „в“ клас на Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ лично предадоха събраните от тях и техните семейства одеяла, зимни дрехи, бебешки пелени, пюрета, варива, с което показаха колко е важно да сме съпричастни и с думите, и с делата си на хората в нужда.

В кампанията се включиха и хората от населените места в община Гоце Делчев. В село Корница с дарените от хората стоки и продукти бе натоварен камион, а учениците в с. Брезница организираха благотворителен базар в подкрепа на хората в нужда в южната ни съседка. На проведения на 10 февруари от учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Брезница благотворителен базар бе събрана сумата от 4200 лева. Средствата бяха дарени за подпомагане на пострадалите от земетресението в Турция.

Благополучно се завърна преди ден поредният камион от Гоце Делчев за турския град Адана. Организирането и транспортирането на дарените стоки е безвъзмездно предоставено от специализирани фирми.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене