Борисов с първи коментар за „Магнитски“, каза истината за Горанов и Васил Божков ВИДЕО

Човекът който каза „изтрийте това от Дарик. Който видял видял“. Партията която направи разбойническата приватизация да ми дава оценка на мен – не!“, каза още той

Бойко Борисов се пусна на живо от Стара Загора. Лидерът на ГЕРБ е в града, за да стегне партийните редици преди предстоящите избори за парламент. Там той даде коментар по най-актуалните скандали в страната.

„Днес трябва да си отговорим на няколко въпроса. Те са актуални, важни. Затова прецених, че Вълчев, Добрев не е нужно да повтарят нещата, които всички по джоба си знаят. В Стара Загора санирахме блокове, булеварди, правихме паркове, детски градини опери, стадиони. Сега шщяхме да имате и спортна зала. 10 милиона бяхме преврели. Сега няма да има. Ще се задоволите с това, което ви направихме.

Две години нищо. Забелязвам, че журналистите спряха да питата кога ще се направи четирилентовия път до Стара Загора. Не искам да говоря за аязмото, Шипка. Затова считам, че Живко Тодоров ще бъде нашия кандидат за кмет на Стара Загора“, започна Борисов.

„Както един войвода казал: И сакам отговора да биде да. Това, което се случи със Стара Загора в последните години и най-големите опоненти не могат да ни го отрекат. Благодарение на нашите депутати спряхме безумието за Маришкия басейн в Плана за възстановяване.

Убеден съм, че ще се договорим с ЕК. Но самият факт, че кадърните, умните и красивите не успяха две години да направят нов план, а ние им оставихме готов план. Това са фактите“, каза още той.

Борисов коментира и новите санкции срещу Българи по закона „Магнитски“.

„Вчера беше санкциониран бивш наша член, Влади Горанов по Магнитски. Искам да напомня на онези, които злорадстват, че още тогава бе освободен като министър и депутат, и не е участвал в нито една листа. Ние като партия толкова може да се разграничим. Ако има доказателства, органите да разследват.

Аз твърдят, че нито стотинка, нито лев, Господ ми е свидетел, не сме получили от Божков. Ако някъде някой е получавал, да си носи отговорност. Аз твърдя, че аз и партията не сме получили стотинка. Казвам го, защото Христо Иванов си беше пуснал един пост за Самара и Магарето. Ояден с пачките стотиците хиляди от Неско, нарочно така го казвам, за да не ме съдят.

Прибрали ги по незаконния начин. Повтарям, човекът който каза „изтрийте това от Дарик. Който видял видял“. Партията която направи разбойническата приватизация да ми дава оценка на мен – не!“, каза той

„Ще дойде ден и ние ще пишем постове за корупция“, добави Борисов.

„Само, че проблемът съществува. Не съм спал, за да мисля. Всъщност, тук е голямата грешка на моите депутати в парламента.

Това ме навежда на мисълта, че в следващия парламент трябва да остана вътре. Те мили мои – както Зарков каза, ГЕРБ надиграха, подобен беше термина, ПП и ДБ. Точно обратното е мили мои. Те ни надиграха, защото ние като партия поехме ангажимент да изкараме съдебната реформа в оставащите няколко дена.

Но вие като млади зайчета тичахте право в устата на вълка. Хитрия ход и маневра на опитния вълк Христо Иванов, на Киро и Асен. Какво ви направиха? Не влязоха в залата. И на най-важния им закон, тях ги няма. Това за партньорите в Европа означава, че ГЕРБ е виновен, защото щом ГЕРБ обещава, значи става. Усетих се, но късно. Щях да ви върна и да гласувате на Зарков закона“, продължи лидерът на ГЕРБ.

По думите на Борисов в западните партньори вече не зачитат ПП и ДБ.

„Тях не ги броят, броят вас и ние се издънихме. Тия хубостници (Асен Василев и Кирил Петков – б.р.) се мотаят из Вашингтон да намерят с някой да се снимат. Те знаят, че те нищо няма да свършат – не бяха в залата за „Джемкорп“, за Ф 16, за ядрените реактори.

Ние се оставихме да ни надиграят. Това, което пише Джим О’брайън. Той казва, че много неща са направени – Северна Македония, Украйна, Ф-16, ядреното гориво.

Но последните 3 дни, за да им покажем, че те не са в залата, ние надиграхме нас. А там прошка няма. Какво ни казват сега?

Първият ден на НС ние подкрепяме, внасяме, подкрепяме, без значение, на Крум Зарков закона. Защото написаното на Джим О’брайън пише закон на Министерски съвет“, поясни Борисов.

„Ние сме се разграничили от Горанов. Той не е на никаква длъжност. Дълбоко се надявам той да не е виновен и да докаже, че е невинен“, изрази надежда лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ ще е първа политическа сила, защото хората виждат направеното от нас и виждат какво стана с инфлацията, с цените, с храните, с бензина, с дървата за огрев, подчерта Борисов.

Ние сме сами срещу всички. Но нищо, тогава победата е по-сладка. За да се обединяват, те разбраха, че не може да се преборят с ГЕРБ, каза още лидерът на ГЕРБ.

Говорейки отново за Горанов, Борисов припомни как самият Христо Иванов го е хвалел за големия му принос по пътя на България към еврозоната. Той също попита, дали сега Христов ще се отрече от своите думи.

Бившият премиер също, отговаряйки на въпрос, дали е подозирал членове на ГЕРБ да участват в схеми, подчерта, че именно по времето на Горанов е била разкрита машинацията в родния хазарт.

blitz.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене