Арестуваха за наркотици 59-годишен от Дупница

Операцията за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, е проведена на територията, обслужвана от управлението, а наркотикът е открит в имот в с. Големо село

Имотът е с множество сгради, собственост е на 59-годишен дупничанин и е в землището на с. Големо село. При осъществените процесуално-следствени действия служителите открили в различни сгради и помещения зелена суха листна маса, сухи стебла с листа и съцветия по тях, общото количество на наркотичното вещество е 16.476 кг. Видът му/марихуана/ е установен с полеви наркотест. В имота е имало помещения, обособени като оранжерия. Облицовани с фолио и съоръжени с пособия за производство на наркотично вещество – множество кварцови лампи, термометри, терморегулатори, филтри, складово помещение с резервни части за съоръженията.

Собственикът на имота е задържан с полицейска заповед, образувано е досъдебно производство за държане на наркотично вещество, без надлежно разрешително, с цел разпространение. Задържаният е известен на полицията и с други противозаконни деяния, осъждан е. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене