ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ! Тежка авария остави центъра на Дупница без вода, спряха движението на автомобили по моста

Тежка авария на довеждащ водопровод остави без вода централната част на Дупница. Още в сряда е избил водопроводът в района на моста при нафтоколонките в центъра на Дупница. Вчера в 8.00 часа е спряно водоподаването за абонаните, които живеят в централна градска част.

Около 14.00 ч. все още продължаваха ремонтните дейности, видя репортер на „Струма”. Движението по моста беше спряно за автомобили. На пътуващите с МПС от центъра на Дупница в посока жк „Бистрица“ се налагаше да търсят обходни маршрути или да се връщат обратно.

Багер на ВиК беше изкопал дълбока яма, работници с помпа източваха водата от нея, за да могат да извършат ремонта.

Управителката на ВиК – Дупница Красимира Иванова заяви пред „Струма“: „Още в сряда след обяд установихме, че е спукан довеждащ водопровод от резервоара на „Дренски рид“. Оставихме водата да тече, за да не замръзне през нощта от ниските температури. От 8.00 часа сутринта в четвъртък е спряна водата за абонатите. Не се знае кога ще приключи ремонтът. Аварията е тежка. На място съм изпратила работници, които да я отстранят. Централната градска част е без питейна вода, пуснали сме съобщението на сайта на дружеството“, заяви Кр. Иванова.

Както „Струма“ писа, на последното заседание на ОбС кметът Методи Чимев заяви, че общинското  водно дружество е в кома и има натрупани над 2 млн. лв. задължения, като се наложило общината да помогне със средства, за да могат работниците да получат заплати.

Все още не е вдигнат и частичният запор на сметките на дружеството от НАП за натрупаните задължения. 40% от постъпленията по сметките на ВиК отиват за погасяване на задълженията към приходната агенция.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене