Прокуратурата: Задържаната с канабис полицайка Симона Лулеова е знаела какво превозва, за да не могат колегите й да отворят багажника, дала ключа от колата на бившия й мъж

Задържаната с канабис 25-годишна полицайка Симона Лулеова е знаела какво превозва, считат от прокуратурата. От държавното обвинение изнесоха допълнителни факти от разследването след определението на Районен съд – Разлог във вторник, с което спрямо нея бе взета мярка за неотклонение„задържане под стража“.

Ето какво се твърди в официалното съобщение  на Районна прокуратура – Благоевград: „От показанията на свидетелите по делото се установява, че около 14,00 ч. на 28.01.2023 г. С. Лулеова управлявала лек автомобил „Фолксваген“ на път от гр. Симитли към гр. Разлог. В района на бензиностанция тя била спряна за проверка от полицейските служители. В хода й те открили черен найлонов плик под кората в багажната част на автомобила, върху джантата на резервната гума. В него били поставени два по-малки плика, съдържащи суха зелена тревиста маса. При извършен полеви наркотест тя реагирала на канабис. Общото количество на веществото е 475 грама.

Събраните доказателства обосновават извод, че С. Лулеова е знаела какво превозва. Първо е търсила съдействие по телефон от колега, за да узнае причината за спирането и за по-бърза проверка, след което предала ключа за автомобила на бившия си съпруг, с което затруднила проверката по реда на Закона за МВР. Така се опитала да попречи на проверяващите да отворят багажника на колата и се наложило те да махнат задната седалка, за да извършат обиска на багажника, където открили дрогата.

Налице е реална опасност обвиняемата да мотивира някои от лицата, които предстои да бъдат разпитани като свидетели, да дадат недостоверни показания. Количеството наркотично вещество, предмет на обвинението, налага обоснован извод, че е налице реална опасност тя да извърши друго престъпление”, се казва в съобщението на Районна прокуратура – Благоевград, под чието ръководство продължава разследването.

Както вече писахме, 25-годишната полицайка е служител в 7-мо РУ – София от близо 2 г. и е студентка по „Право” в ЮЗУ, където й предстои държавен изпит. Пред Районния съд тя поиска по- лека мярка, за да може да гледа 5-годишното си дете и да се готви за изпита. Защитата ще обжалва наложената мярка „задържане под стража“ от разложкия съдия Искра Трендафилова пред Окръжен съд – Благоевград на 7 февруари. Заради престъплението, в което е привлечена като обвиняема – държане на наркотици, Симона Лулеова ще бъде временно отстранена от работа до приключване на случая, каквато е практиката на МВР. /струма/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене