Аварира парното в Езиковата гимназия в Кюстендил

Отоплителната инсталация в Езиковата гимназия „Д-р Петър Берон“ в Кюстендил е аварирала. Заради тежката авария вчера, отоплителната система в момента не работи.

„Работи се по алтернативно захранване с климатици, но електрическата инсталация също е стара“, съобщиха кметът на града Петър Паунов и директорът на училището Иванка Янкова. Паунов посочи, че работата продължава и аварийните екипи ще се постараят до понеделник всичко да бъде наред.

Кметът на Кюстендил посочи, че общината в Кюстендил има одобрен технически проект за ремонт на цялата сграда и се надява на подкрепа от държавата, за да може да бъде въведена система за енергийна ефективност, включваща подмяна на цялата инсталация, поставяне на изолация и подобрение на фасадата й. Той уточни, че общината е финансирала изготвянето на техническия проект, който е по програмата за енергийна ефективност и Плана за възстановяване и развитие.

Паунов съобщи още, че от понеделник започва да работи паркингът при поликлиниката в Кюстендил, където осем места са предвидени за медицински лица и ще се ползват от тях безплатно.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене