Течове в читалището на Благоевград, ремонтът се бави

При валежи се получават течове в Народно читалище „Никола Вапцаров-1866”- Благоевград, които създават риск за инструментите и имуществото в сградата. Това заяви председателят на културната институция Васил Новоселски на среща с кмета на общината Илко Стоянов. Дискутира се възможността за поставяне на фотоволтаична система с цел оптимизиране на разходите, как да се разпределят залите в зданието. Коментира се и въпросът с възникналите през годините спорове около кафе-клуба към читалището, който към момента не се стопанисва от институцията.

Един от най-големите проблеми е забавянто на ремонта на сградата. Това е по вина на избраната слд проведена обществена поръчка фирма изпълнител.

Представителите на настоятелството благодариха за инициативата от страна на кмета за провеждане на директен диалог, а не да се води непрекъсната писмена кореспонденция.

„Заедно, с общи усилия, ще успеем да решим проблемите, натрупани през годините. Читалището е една институция, която поддържа духовността и самосъзнанието на българщината и трябва да бъде развивана“, заяви пред читалищното настоятелство кметът Илко Стоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене