Арестуваха полицай, легнал с 14-г. момиче

Полицай от Велико Търново е бил арестуван заради секс с 14-годишно момиче, съобщи Нова телевизия.

Родителите на тинейджърката, подала сигнал, че е жертва на сексуално посегателство от полицай, настояват самоличността им да остане в тайна, тъй като се срамуват.

В четвъртък вечерта 48-годишният служител на МВР бил задържан на работното си място по подозрение, че е правил секс с непълнолетното момиче, настанено в поправителен дом за две седмици.

„На нас ни казаха, че е имала контакт с него. Никой не е казал, че е имало насилие. Тя се била съгласила. Била е уплашена”, разказват родителите.

Вече четири дни майката и бащата на 14-годишното момиче са в неведение какво се случва с дъщеря им. Знаят само едно – споделила е пред психолог, че полицай ѝ е посегнал сексуално. Родителите ѝ разбират в четвъртък миналата седмица. „И ми казват: „Може ли да дойдете в следствието? Имало е инцидент“. Попитах какъв и тогава ми казаха, че един от служителите е правил секс с нея. Не ме питай как стигнахме до Велико Търново. Нито заключих канцеларията, нито нищо”, споделя майката.

14-годишното момиче е осиновено от мъжа и жената от Горна Оряховица, когато е било на една годинка. Преди две седмици тийнейджърката бяга от вкъщи, за да търси биологичната си майка. Затова е била настанена в приемника за малолетни и непълнолетни деца с противообществени прояви. Заповедта била за 15 дни.

„Ние на 24-и ходихме, за да я видим и преди да си тръгнем, този е бил на работа”, посочват родителите.

Момичето е било само в приемника с надзирателя. Родителите на тийнейджърката дори са разговаряли с полицая. „Как хубаво знаел английски и си говорели на английски. Помагал ѝ за задачите. Каза, че като си тръгнем, ще учат за философията на Ренесанса”, твърдят родителите.

Два дни след този разговор полицаят е арестуван на работното си място. През деня момичето споделило с психолога, че преди две вечери е имало полов акт с 48-годишния служител на МВР.  „Това е  станало само там, когато тя е отишла да се къпе”, твърдят родителите.

Майката на момичето подозира това заради някои факти, които научила в хода на първоначалното разследване. Един от тях е, че камерите за видеонаблюдение във въпросния ден спрели да работят за кратко. Родителите на момичето, което все още е в приемника, искат да разберат истината. За тях няма съмнение каква е.

Първоначално арестуван, 48-годишният полицай е освободен след 24 часа. От Районната прокуратура чакат експертизите, които са назначили. Дотогава мъжът,  който е от 20 години в системата на МВР, е в дома си без обвинение.

От Областната дирекция вече са поискали полицаят надзирател на деца да бъде дисциплинарно освободен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене