Пишман шофьори тормозят Попови ливади, превърнаха селото в трасе за офроуд

Зачестяват случаите на офроуд състезания в гоцеделчевското село Попови ливади. Местните хора се жалват, че шофьори, най-вече на джипове и високопроходими автомобили, са превърнали курортното селище в терен за надпревари. Рискованите маневри застрашават живота и на жителите на селото, увреждат пътната инфраструктура, частни и общински имоти.  През последните дни, при поредната автовандалска проява, любители на офроуда буквално са изорали повърхността на поляната, на която години наред се провежда традиционният събор, посветен на Илинденско-Преображенското въстание.

Заради тези набези кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов, издаде нарочна заповед. С нея градоначалникът забранява организирането или участието в нерегламентирани състезания по пътната инфраструктура или извън нея. Забранява се също използването на пътната инфраструктура за други цели извън нейното предназначение – превоз на хора и товари. В заповедта се забранява още извършването, организирането или участието в демонстрационни маневри, групово управление, форсиране на място на двигатели.

За случващото се са подадени сигнали до полицията и ръководството на община Гоце Делчев, и от жители и гости на Попови ливади, които са станали свидетели на офроуд състезанията.

Призовава се всеки, който разполага с информация за подобни прояви, да подаде своевременно сигнал на телефон 112, на дежурния в община Гоце Делчев на тел. 088 800 60 80 или на кметския наместник на село Попови ливади.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене