Позиция на кметът Илко Стоянов по казуса с бившите казарми

Уважаеми съграждани,

Трябва да ви запозная с един казус, който ще засегне пряко развитието и бъдещето на над 500 деца спортисти и техните семейства, но всъщност ще засегне и цялата общественост в Благоевград.
Вследствие на една неясна кореспонденция от ДНСК, която е на пряко подчинение на МРРБ, ми се нарежда Община Благоевград да не използва сградите, находящи се в парк „Македония“ (бившите казарми), в които до момента местни спортни клубове упражняват своята тренировъчна дейност.

През месец октомври 2022 г., буквално в последния момент, с решение на Общински съвет, успяхме да изпълним ангажимента си към държавата, като сменихме предназначението на сградите в парк „Македония“ (бившите казарми), които са собственост на Община Благоевград, без да бъдат извършвани каквито и да е строително-монтажни работи. Последваха множество писма от областния управител и от МРРБ, като на всяко едно от тях Община Благоевград отговори, че е изпълнила своите ангажименти и няма как държавата да има претенции за терена и сградите. Очевидно, областният управител е останал недоволен от този факт, защото е подал сигнал в РДНСК – Благоевград. След проверка на РДНСК – Благоевград беше установено, че няма никакви допуснати нарушения.

Явно недоволен и от този факт, областният управител е подал пак сигнал, този път в ДНСК – София. Трябва да отбележим обаче и два допълнителни факта:
1.Областният управител вече е станал зам.-министър в МРРБ.
2.На същата дата, когато се извършва повторна проверка, този път от ДНСК, се провежда среща в МРРБ, породена от недоволство на жители на община Благоевград, пряко свързана с неизпълнени ангажименти от МРРБ за изграждане на моста при село Покровник.
След извършената проверка ДНСК излизат с абсурдни твърдения, които по същество означават, че бившата казарма е незаконна, оттогава откогато е изградена, защото на цялата общественост е известно, че Община Благоевград никога не е реконструирала самите сгради.

Естествено, че ще обжалвам неясния документ, издаден от ДНСК, с който се издава забраната за ползването на сградите. Няма как да не ми направи впечатление обаче, че МРРБ вместо да вложи енергия в посоката на нещо положително и да изгради моста над р. Струма на Покровнишко шосе, влага енергията си в това да накаже и ощети децата на Благоевград!
Затова искам да завърша с това, че Благоевград не е на кмета, Благоевград не е и на държавата. Благоевград е на хората!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене