Проведе се работна среща във връзка с изготвянето на национална карта на социалните услуги

В Конферентната зала на Областна администрация Благоевград се проведе първа работна среща за изготвяне на национална карта на социалните услуги.
На срещата присъстваха упълномощени представители на кметовете от 14-те общини в област Благоевград, представители на РД за „Социално подпомагане“ и експерти от Областна администрация.

Срещата откри заместник-областният управител Слави Христов, който подчерта, че целта на заседанието е да се дадат указания за улесняване процесите на планиране на социалните услуги в общините, както и да се координират действията между областната и общинските администрации, Агенцията за социално подпомагане и териториалните й поделения.
Представени бяха анализите на потребностите от социални и интегрирани здравно-социални услуги на общинско и областно ниво, след което те бяха обсъдени и съгласувани от присъстващите.

Представени бяха и проектопредложения за планираните в общините социални и интегрирани здравно-социални услуги на общинско и областно ниво. Предложенията ще бъдат публикувани на интернет страницата на общините за публична дискусия, обсъдени в Съвета по въпросите на социалните услуги във всяка община и предложени за гласуване и одобрение от ОбС на съответната община.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене