Спряха движението на камиони през проходите в Смолянско

Снимка: БГНЕС

Ограничение има и на прохода Троян-Кърнаре

След продължаващия от часове снеговалеж в Смолянска област са въведени временни ограничения за  проходите „Рожен“, „Превала“ и „Печинско“, съобщиха от Областното пътно управление.

Заради снега не се допуска преминаването на автомобили с ремаркета и полуремаркета през трите прохода.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Трасетата се обработват и почистват от фирмата, извършваща зимното поддържане на републиканската пътна мрежа в областта.

Заради обилен снеговалеж от 14:00 часа е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона и по пътя Троян – Кърнаре (проход „Троянски“), съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Както е известно, националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви за днес предупредителни кодове за снеговалежи в България. Предупреждението от втора степен – оранжев код, за очаквани значителни снеговалежи е за област Смолян и част от областите Благоевград, Пазарджик и Пловдив.

Предупреждението от първа степен за снеговалежи е за областите Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Ловеч и част от областите Враца и Монтана; за значителни валежи от дъжд и сняг е за област Кърджали, а за значителни валежи от дъжд – в област Хасково.

Красимир Ангелов

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене