Р. Тасков: Паркинг пред „Пулс“ трябва да има, ще поискаме гаранции, че общината получава част от него за нуждите на поликлиниката

Председателят на Общински съвет Радослав Тасков подкрепя предложението за изграждането на паркинг на три нива пред болница „Пулс, но също така смята, че трябва да бъдат поискани гаранции, че един етаж от него ще бъде предоставен за нуждите на поликлиниката, стана ясно по време на днешната редовна пресконференция на председателя на местния парламент.

Той уточни, че има идеен проект за въпросния паркинг, като входа ще бъде откъм улица „Славянска“, последният етаж се предвижда да е на кота нула и от него директно ще се влиза в частната болница.

„Има неразбиране в част от общинските съветници и обществеността. Те смятат, че Община Благоевград ще продаде терена на собственика на болницата.

Всъщност целта на точката, която ще гласуваме е да се даде разрешение за изграждането на паркинг, с което ще се гарантира, че там няма да бъдат изграждани други сгради“, обясни Тасков.

Той припомни, че сагата с паркинг в района на частната болница започва още 2014 година. Към момента е намерено решение на проблема с недостатъчното места за паркиране, които да обслужват нуждите на частната болница и държавната поликлиника.

В момента пред болница „Пулс“ съществува паркинг, който обаче е създаден от хората. Според Общия устройствен план там всъщност има улица, уточни председателят на Общински съвет.

Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов също уточни, че не се предвижда продажба на земята, а само учредяване на право за строеж. Според него крайното решение ще бъде взето от Общински съвет Благоевград. е-79

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене