Пирин Благоевград спечели контрола с Марек, от благоевградския клуб коментираха отменената среща с ФК Скопие

Пирин (Благоевград) спечели днешната контрола в лидера в Югозападната трета футболна лига Марек (Дупница) с 4:1. Срещата се игра на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. Неофициален дебют за „орлетата“ направи новото попълнение Димитър Тонев.

От благоевградския клуб коментираха отменената контрола с македонския ФК Скопие, която трябваше да се играе днес на стадиона в Благоевград. Пред репортери пресаташето на клуба Йордан Грозданов каза, че отмяната е свързана с „политическото напрежение, което възникна в последните дни в двете страни и най-вече в Република Северна Македония“.

Основната причина контролата с ФК Скопие да бъде отменена е свързана със сигурността и с цел да се избегнат евентуални ексцесии и провокации, свързани със съперника, който благоевградският тим щеше да посрещне на стадион „Христо Ботев“, посочи още Йордан Грозданов.

Часове преди да бъде отменена срещата, привържениците на „орлетата“ излязоха със своя позиция на официалната си фейсбук страница, с която поискаха анулиране на предстоящия двубой между двата отбора. От клуба коментираха, че не позицията на феновете е причина контролната среща да бъде отменена, но „беше потвърждение на нашето решение“.

„Всички знаем какво се случи, това предизвика настроение и в нашите привърженици, които ние, разбира се, много уважаваме, уважаваме и тяхното мнение и те малко или много са коректив за нас при вземането на решения. Не винаги, но в определени моменти се вслушваме и в тяхното виждане“, каза Грозданов.

„За щастие колегите от Република Северна Македония ни разбраха, влязоха в положение и така успяхме бързо да реагираме и да организираме мач с Марек“, каза още пресаташето на Пирин (Благоевград). От клуба благодариха на отбора от Дупница за това, че са се отзовали на поканата, с което контролата се осъществи.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене