Училището на Ани Салич и Бербатов празнува 50-годишен юбилей

50-годишен юбилей отбелязва VII СУ ,,Кузман Шапкарев“ в Благоевград. За половинвековния си юбилей най-голямото средно училище в Благоевградска област е усвоило най-доброто от традициите, но и гледа смело към бъдещето.

На празника на 31 януари са поканени много гости, включително министъра на образованието, известните личности, учили в училището – Ани Салич и Димитър Бербатов.

За директора на училището Лилия Стоянова е важен духът, защото ги обединяват не само базата, добре оборудваните стаи и красиви коридори, а трудът около постигането на всичко това.

Още през 2014 и 2015 година е „Училище на годината“. След това Кеймбридж училище, STEM училище, иновативно, глобално, училище по родолюбие.

Училището се гордее не само с модерната база, но с постиженията на учениците и квалификацията на учителите. Заветите на Кузман Шапкарев и Кольо Фичето посрещат всеки ден на входа учениците.

Какво за мен е да съм ученик в VII СУ – на този въпрос отговаряха деца от различните класове, за които „това е мястото, където научих всичко, което знам“, „срещнах добри приятели“, „заобиколен съм от чудесни учители“.

Награда, привилегия, вдъхновение и радост – така пък определят учителската професия педагозите. За повечето тя е отговорност, други я приемат като съдба, а за трети е призвание и емоция.

Разходката из класните стаи, фоайетата и двора прави гостите свидетели на модернизацията на училищетo.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене