Община Дупница с позиция относно храненето на учениците

Община Дупница провежда всички търгове съгласно приетата Наредба за управление и разпореждане с общински имоти. Това се казва в становище на зам.-кмета на Община Дупница Олга Китанова, изпратено от пресцентъра на Общината. По същата наредба се провеждат и конкурсите в училищата сега. В тръжната документация са описани две дати и търгът е проведен на втората дата. С промяна на датата се удължава и срокът за подаване на оферти. „Ученическо хранене“ е представило доказателства, че са платени задълженията към НАП и има правото да участва.

„По-скоро дори бих казала, че е нежелателно да не допуснем кандидат, защото тогава няма да има конкуренция. Всички търгове в училищата се проведоха прозрачно, с представител на училището в комисията, както и на журналисти. Предвид разразилата се полемика, съм склонна да предложа на кмета да се прекрати процедурата и да се проведе в присъствието на медиите.

За мен е видно, че става въпрос за междуличностен конфликт между 2-ма души, Общината не е страна в този спор. Но не е редно да се намесват децата или да страда обслужването на децата. Наша грижа е да се избере най-доброто за тях, за да са спокойни и родителите им. Община Дупница осъществява контрол чрез обратна връзка с директорите и проверка на място. Качеството на храната е от компетенцията на БАБХ, които осъществяват проверките“, коментира Китанова.

В позицията се посочва, че през 2020 година е проведена анкета до директорите на училищата във връзка с услугата предоставяна от „Ученическо хранене“. „Отговорът от г-жа Бистра Стойкова е: Доволни сме от качеството на предлаганите услуги от „Ученическо хранене“. През 2021 год., годината на Ковид почти не работеха училищата и затова нямаме проверки. През 2022 год. със заповед на кмета инж.Методи Чимев от 1 декември са направени проверки във всички столови на учебните заведения, за да се установи как работи „Ученическо хранене“, като от всякъде имаме и снимков материал. Обектите се поддържат в добро състояние. От проведените досега търгове, няма претенции от други директори. Всеки родител, който има забележки по изхранването на децата, спокойно може да подаде сигнал до Общината“, допълва Олга Китанова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене