Благоевградският славей Надя Гъркинина пред Топ Преса: Нямам време за неща, които нямат душа

Топ Преса ви среща с Надя Гъркинина от град Благоевград.  Истинска чест и удоволствие да Ви представим една уникална дама с перфектни певчески умения, която чрез глас, визия,  усмивка и перфекционизъм успява да вдъхнови почитателите си. Здравей Надя, какво за Вас е музиката и от къде извира любовта Ви към пеенето?

– Музиката за мен е нещо без което не мога, нещо с което изразявам себе си и помагам на останалите да се чувстват положително.

От колко време се занимавате с пеене и кога за пръв път излязохте на сцена?

-Занимавам се с музика от дете, колкото и клиширано да звучи. Най-ранните ми изяви са на около 5 годинки. Много пъти съм опитвала да прекъсна да се занимавам, но минава време и се връщам отново.

От колко човека е сформиран Вашият оркестър? Разкажете ни историята си – как го основахте и на какви поводи предимно пеете?

-Оркестър „Настроение“ е сформиран много отдавна. Музикантите са баща и син, певеца е с тях от доста време, а певица беше една моя приятелка, която също се казваше Надя. Тя се отказа и те поканиха мен. Аз бях прекъснала известно време, защото бях по майчинство, но сега започвам отново.

Имате ли любим изпълнител на който се възхищавате и който ви вдъхновява?

-Любим изпълнител само един нямам. Имам няколко от различни стилове и поколения.

От къде извира талантът с който впечатлявате и радвате Вашите почитатели?

-Талантът ми е от родителите на майка ми. Дядо ми е свирил на гайда, кавал и всякакви духови инструменти, а баба ми е била певица. Знам, че са ходили заедно по всякакви за онова време събори и фестивали.

Имате ли запомнящ се момент от сцената – такъв, който Ви е докоснал по особен начин и не може да забравите?

-Запомнящи моменти имам много, не е само един. Винаги когато радваш хората с настроението си е запомнящо.

Благодаря Ви от сърце, че приехте да дадете интервю пред многобройната ни аудитория. Моля за вашето послание към читателите на Топ Преса.

-Аз също Благодаря от сърце за поканата. За мен е важно, че след тези години на Ковид  хората започнаха малко по малко да си връщат обратно живота. Забавляват се и се радват отново, даже сякаш оценяват всичко важно. Посланието ми е: „Разберете ме. Не съм от този обикновен свят. Имам си лудост, аз живея в друго измерение и нямам време за неща, които нямат душа.“ – Чарлз Буковски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене