КОНКУРС „НАЙ-ГОЛЯМА РИБА 2022“на река Струма: Абитуриент от Благоевград №1 сред щукарите в България

Абитуриентът от Благоевградската професионална гимназия Крис Красимиров /сн. 1/ е победител в категория щукари в двадесет и второто издание на популярния конкурс „Най-голяма риба 2022“. На 29 юли 2022 г. от баластриера Бистрака на река Струма той вади щука с тегло 11 килограма и дължина 110 см. Това се случило по обяд. Крис замятал на спининг с воблер Lucky Graft, когато налетяла щуката и последвала зрелищна битка. В критичните моменти на помощ се притекъл Влади Митков, но кепът му се оказал твърде тесен за такова туловище, та се наложило с ръце да извлекат хищника.

Крис се запалил по риболова от дядо си още в ранното си детство и ловил предимно по Струма. От 2-3 години се е отдал на спининга, но досега е хващал щуки докъм 2 кг. Тази е негов личен рекорд, и то какъв! Чувал е за хващана голяма щука на Бистрака преди време и знаел, че там има и други трофеи, на които тайно се надявал при всяко идване. Е, упорството му е възнаградено подобаващо и той се нарежда сред най-добрите рибари в България.

Крис има и достойни конкуренти – с щуки по 8,5 кг се отчетоха първо Михаил Донев, с трофей от пресевна на Тунджа, а по-късно и Стефан Димитров от река Огоста.

Интересна спортна битка в конкурса се разигра и при шаранджиите, като победата удържа Иван Гърев от с. Царимир, Пловдивско, с уловен 22,5 кг шаран от язовир „Ивайловград“. Все пак сензацията на конкурса е шаран 22 кг, хванат в късна есен от Павел Миховски на река Малки Искър /сн. 2/.

Годината започна с типичното за зимата затишие откъм тро­фейни риби. Първи в конкурса влязоха солидна щука 8,5 кг и костур 1,3 кг. Последва удар със сом 55 кг от Марица на пловдив­чанина Павел Драгов /сн. 3/.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене