Церемонията „Спортист на годината“ в Петрич се превърна в празник на успеха, Д. Бербатов, Св. Лобошки и С. Аздреева сред ВИП гостите

В празник на успеха се превърна близо двучасовата церемония, на която признание получиха най-изявените спортисти на Петрич за 2022 г. Тя бе открита от покорителката на Еверест и Лхотце Силвия Аздреева, която не скри вълнението и възхитата от постиженията на своите съграждани, а малко по-късно награди с плакет и 200 лева следовниците си от клуб „Млад планинар“.

Всички отличили се състезатели от клубовете на територията на общината получиха подаръци, плакет „Сила на духа“ и 300 лв. бяха отредени за бронзовата олимпийска медалистка от Дефлимпикс-2022 Елена Узунова, връчени на лекоатлетката от почетния гражданин на Петрич Светослав Лобошки, преди да се пристъпи към класирането в съответните категории.

Зам. кметът Борислав Коларов награди победителя при момчетата и момичетата – бореца Валентин Илиев. Той и подгласниците му Мария Трайкова /лека атлетика/ и Христо Драгнев /борба/ получиха статуетки и финансови бонуси съответно от 500, 300 и 200 лв.

Сегмента „Юноши и девойки“ спечели бронзовият медалист от европейското по самбо Димитър Малев, взел наградата си от д-р Христо Мазнейков. Ортопедът припомни, че Митко е спазил обещанието си да му подари първия си медал, и му пожела олимпийски висоти. Втори и трети станаха боксьорът Марио Бойчев и велоасът Димитър Мазнейков, като триото бе стимулирано с по 700, 500 и 300 лв.

Треньорът на годината Петър Касабов отсъстваше поради заетост, но бе подготвил благодарствено видеообръщение, а неговия приз и премията от 1000 лв. получи сестра му Кристина Касабова от ръцете на местния депутат Кирил Стойков.

Под бурните аплодисменти на близо 500-те присъстващи наградата „Отбор на годината“ и 1000 лв. взе капитанът на ОФК „Беласица“ Марти Таушанов от специалния гост на вечерта Димитър Бербатов, на когото асистираше 7-годишният Сашко, облечен в червен екип с №9 и името на благоевградчанина. Преди да връчи наградата, 7-кратният футболист номер 1 на България се върна към детството си, когато е ритал топка в бащиния двор в Марикостиново. Бербо припомни, че е побеждавал и губил на стадион „Цар Самуил“, но винаги с приятелски чувства идва в южния град.

Спортист №3 при мъжете и жените стана футболистката Лиляна Костова, която получи наградата си, гарнирана с 500 лв., от своя пръв учител Георги Симеонов. Втори в класацията е майсторът по бразилско жиу жицу Иван Чаушев, който благодари за признанието от Испания, където се готви за следващия еврофорум. Статуетката и 700 лв. премия на сестра му Славка Трайкова даде председателят на местния парламент Светла Данаилова.

В края настъпи и кулминацията на тържеството, когато за 3-ти път като „Спортист на Петрич“ бе коронясана местната прима в борбата Евелина Николова. В отсъствието на борещия се с грипа градоначалник Димитър Бръчков даровете за Ева връчи ресорният зам. кмет Нина Попова, която в експозето си не скри намерението на местната власт да продължи с инвестициите в спортната инфраструктура на града и пожела още по-големи успехи на спортистите в прослава на Петрич.

„Получавам тази награда за трети път, като вълнението сега е още по-голямо. Благодаря за признанието на моите съграждани, отговорността ми пред вас вече е тройно по-голяма“, заяви Ев. Николова, която бе стимулирана с 1000 лв.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене