С ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ БЕ ДАДЕН СТАРТ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО СНОУБОРД БАНСКО 2023

На официална церемония, на която присъстваха министърът на спорта Весела Лечева, зам.-председателят на БФСки Георги Бобев и изпълнителният директор на Юлен АД – фирмата концесионер на ски зоната Мая Христоскова, кметът Иван Кадев откри Световното първенство по сноуборд Банско 2023.

Банско е домакин на стартове за Световната купа по сноуборд за трети път. Това е безспорно най-зрелищното и авторитетно спортно събитие в България за тази година.

С досегашната си работа по подготовка и провеждане на състезания на най-високо ниво, Банско заслужи доверието на Световната федерация по ски за домакинството на световната надпревара в паралелните състезания по сноуборд и тази година.

Въпреки невъзможно трудните условия, организаторите успяха да подготвят трасето за състезанията и в продължение на два дни – 21 и 22 януари, на пистата ще се съревновават над 80 сноубордисти от 20 държави.

България ще бъде представена от 6 състезатели. Начело на отбора е носителят на голямата Световна купа в паралелните дисциплини за 2016 Радослав Янков. В предните издания на СК в Банско той има победа и второ място. В отбора при мъжета са включени още младите таланти Александър Кръшняк и Кристиян Георгиев, както и Димитър Ганичев и Михаил Кръшняк. При жените ще участва Теодора Пенчева.

През шестнайсетте години, през които по пистите на Тодорка е имало световни състезания, над 700 млн. зрители са видели прекрасните условия за зимни спортове в Пирин. Чрез телевизионните екрани, Банско и България отново ще бъдат в домовете на милиони любители на зимните спортове.

А зрителите, които безплатно могат да гледат състезанията от трибуната на Бъндеришка полена, ще видят и най-голямото българско знаме.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене