Извънредно! Иван Гешев с нови разкрития за аферата Nexo ВИДЕО

Той уточни, че разследването е образувано септември и са планирани действия за декември

Главният прокурор Иван Гешев отговаря на журналистически въпроси по разследването на казуса Nexo.

Той уточни, че разследването е образувано септември и са планирани действия за декември. Изтъкна, че не може да става дума за целенасоченост.

„Чух обвинения на някаква целенасоченост. Не виждам каква целенасоченост биха могли да имат американските прокурори и колегите от другите партньорски страни“, посочи той.

Гешев допълни, че по казуса събира информация, която ще изпрати на колегите си в САЩ.

Главният прокурор Иван Гешев участва в работата на правната комисия, която обсъжда въпроси, свързани с дейността на прокуратурата по прилагане на закона, както и по дискутирани законодателни промени.

Иван Гешев беше попитан за разследването, което КПКОНПИ прави около Бойко Рашков заради съмнения за смачкване на разработка „Градинаря“ и за пране на пари. „Единственото, което мога да кажа, е, че аз не разполагам с имение, което да се нуждае от градинар“, каза той.

Не разполагам с имение, което се нуждае от градинар. Българският НК е формалистичен и се нуждае от промяна. Не съм наблюдаващ прокурор по разследването Nexo, каза Гешев.

73 процента от българите не са чели Конституцията, но твърдят, че са нарушени правата им.

 

По повод проверката на Софийска градска прокуратура за евентуално извършено престъпление бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от 48-ия парламент Гешев заяви: „Не съм запознат с проверката. Единственото, което мога да ви гарантирам, е, че не разполагам с имение, което се нуждае от градинар“.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене