Еврокомисар Мария Габриел пристига в Благоевград в петък

На 20 януари 2023 г. (петък), българският еврокомисар Мария Габриел, отговаряща за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, ще бъде на официално посещение в Благоевград.

Програмата включва дискусии с ученици и студенти относно възможностите по програма „Еразъм+“ и други инициативи на Европейската комисия, провеждани по инициатива и под ръководството на Мария Габриел. В Благоевград тя ще постави и началото за България на общоевропейска инициатива, свързана с образованието за климата.

В 10:55 ч., в двора на 7 СУ „Кузман Шапкарев“, българският еврокомисар ще засади първото за България дърво от кампанията за целия ЕС „Засаждане на 3 милиарда дървета до 2030 г.“ Амбициозната цел чрез кампанията е намаляване на загубата на биоразнообразие, адаптиране към изменението на климата и приобщаване особено на младите хора към стратегията на ЕС за биоразнообразието.

В 12:30 ч., в зала 5 на Община Благоевград ще се проведе дискусия на Мария Габриел с ученици от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ и НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ на тема „Мобилността и възможностите в рамките на Европейското образователно пространство и Стратегията за университетите“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене