Софиянци вкарват петричкото с. Кромидово на туристическата карта с ваканционно селище и спа център

Село Кромидово, което до момента стоеше встрани от туристическия пътникопоток в община Петрич, влиза в него със заявка да се превърне в предпочитан изходен пункт за гръцката граница, която се намира на 15 минути, за разположените на 7 км топли извори на Рупите и за Мелник, който е на 11 км.

Софиянците Ася Гълъбова и Никола Панчев смятат да направят в селото ваканционно селище със спа център. Фирмата им „Амичиди“ ООД вече разпрати по институциите проекта си да застрои терен от 6721 кв.м, върху който ще изгради 10 къщи за гости и спа център, хигиенна баня и складове.

Кромидово е малко село в подножието на Пирин с няколко магазинчета и кафенета и с един къмпинг, чиито собственици дават няколко стаи в къщата си на гости. Допреди години тук имаше 25-метров минерален изворен басейн, но кметът Борислав Филадов съобщи, че отдавна не работи. Селският управник наскоро чул слухове, че софиянци са харесали селото му за ваканционно селище, и отсега стиска палци инвестицията да бъде изведена до успешен край, за да се оживи Кромидово.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене