12 фирми се конкурират за обзавеждане на детската градина в с.Брезница

12 фирми подадоха заявление за участие в обществената поръчка, обявена от община Гоце Делчев, за доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на оборудване и обзавеждане за обновената детска градина „Еделвайс“ в село Брезница. Оферти подадоха великотърновското дружество с управител Мирослав Радославов „Алгара Трейд 08”, „Кан-Учтехспорт-България” ЕООД на Боян Цвятков от ямболското село Кукорево, двете благоевградски фирми „Престиж Бизнес-93” ООД на Георги Шапков и Любен Янев и „БГ Интернешънъл Груп” ЕООД на Николай Здравков.

Две столични дружества – „Лидер Конструкт” ЕООД на Борис Колев и „Кооперация Панда”, „Смарт Бизнес Къмпани” ЕООД от Габрово на Никола Рахнев, две дружества от Бургас – „Пъчков” ООД на Тодор, Атанас и Веска Пъчкови и „БИС” ООД на Атанас Суански и Здравко Балджиев, също участват в надпреварата. Оферти са подали и „Над Дизайн” ЕООД от Дупница, собственост на Митко Петров, „НС Макс Трейд” ЕООД с управител Ягодка Михайлова от Самоков и ЕТ „Тинка-47 – Тинка Мостанева“ – Златоград.

От администрацията на кмета Владимир Москов са определили прогнозна стойност за изпълнение на поръчката в размер на 101 468.50 лв.

По първата обособена позиция за доставката на мебели фирмата победител ще трябва да оборудва детската градина с 20 маси, 100 пластмасови столчета, 100 метални гардеробчета с подвижен рафт и обособено място за обувки, 100 разтегателни легла, тип фотьол, с матрак към тях, 8 шкафа, 5 бюра със шкаф и чекмедже, 5 метални и тапицирани стола за учителите, 6 кухненски стола, 12 пейки за съблекалнята, 3 гардероба за персонала, 1 трапезна маса, 4 гардероба за бельо, 4 шкафа за играчки, както и 2 етажерки за документите на ръководството на детската градина.

За доставката на мебелното обзавеждане на детската градина благоевградската фирма „Престиж Бизнес-93” ООД е подала най-висока оферта от 75 998.40 лв., най-ниската е на софийското дружество „Кооперация Панда” – 49 642.21 лв. Другото дружество от Благоевград „БГ Интернешънъл Груп” ЕООД предлага срещу сумата от 60 424.10 лв. да достави и монтира мебелите, а офертата на дупнишката „Над Дизайн” ЕООД е 60 793.70 лв.

Обособена позиция номер 2 е за кухненското оборудване и посуда за детската градина. И по тази обособена позиция благоевградската фирма на Георги Шапков и Любен Янев отново иска най-висока цена – 16 345 лв., най-ниското ценово предложение е на бургаската „БИС” ООД – 13 750 лв.

По последната обособена позиция за доставката на 8 големи килима, тип мокетен, и 4 малки, както и 50 пътеки с ширина 800 мм, „Престиж Бизнес” ЕООД иска 5980 лв., „Алгара Трейд 08” ЕООД – 5808,08 лв., а най-ниската цена – 2426.68 лв., е на софийската „Кооперация Панда”.

Припомняме, че кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов подписа договор през 2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Държавен фонд „Земеделие“ за ремонта и обзавеждането на Детска градина „Еделвайс“ в село Брезница на стойност 532 308.09 лева без ДДС.

В началото на 2021 г. правителството на Бойко Борисов отпусна още 500 000 лв. за дофинансирането на основния ремонт на детската градина.

Детска градина „Еделвайс“ в Брезница е открита през 1975 г. с капацитет от 100 деца в 4 групи. През 2009 г. с финансиране от Социално-инвестиционен фонд Община Гоце Делчев изгради пристройка към основната сграда за нови две групи за деца в яслена възраст. Заради постоянно нарастващия брой деца през 2019 г. общината изгради втора пристройка към основната сграда за още две групи деца.

ВАСИЛЕНА ПЕТРОВА

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене