Инициативният комитет вкарва в съда прекратяването на процедурата за референдума за парк Бачиново

Инициативният комитет, който събра подписка за провеждане на местен референдум в община Благоевград, не приема безусловно проверката на Главна дирекция „Гражданско състояние и административно обслужване”. Затова ще обжалва в съда прекратената процедура за допитването до хората от страна на председателя на ОбС – Радослав Тасков, което е взето на базата на данните от ГРАО. Това каза днес на пресконференция адвокат Методи Байкушев от Инициативния комитет. Целта е да стане ясно какви са мотивите на проверяващите подписите в подписката, за да се даде отговор на следния въпрос: Какво се случва с такива подписки занапред?

Както се разбра миналата седмица за легитимни подписи от общо събраните 12 075 са признати 8589, а минимумът е 9365, което е 10% от имащите право на глас в община Благоевград. Подписката за провеждане на местен референдум бе по следния въпрос: Одобрявате ли решението на Общински съвет-Благоевград за поемане на дългосрочен  дълг за реализиране на инвестиционно намерение „Скапто Терме Аквапарк Бачиново“?

Байкушев призова местния парламент да отмени решението за вземането на дълг от над 17 милиона лева за развитието на парк „Бачиново” и за ремонт на аквапарка, за да се сложи точка на този казус. То в момента се атакува в Административен съд-Благоевград от представители на Иницативния комитет и от Областна администрация.

По отношение на подписката и защитата на личните данни инициаторите казаха, че нямат притеснения от проверки, макар че не могат да посочат точно колко хора са били ангажирани в тази дейност, тъй като много подписи са събирани онлайн.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене