33 имота – цехове, казарми, магазини и парцели, продава община Хаджидимово на цената на 1 апартамент в Благоевград

17 бивши шивашки цехове, магазини, казармени и други помещения включи община Хаджидимово в приоритетния си списък за продажба на имоти през 2023 г. Сред тях са двуетажен шивашки цех със застроена площ от 800 кв.м и помещение от 149 кв.м в с. Тешово, шивашки цех с площ 240 кв.м. и 3 дка терен в с. Гайтаниново, магазин и 3-етажна масивна сграда в Хаджидимово, имоти в с. Теплен, казармите в Гайтаниново и Петрелик и Беслен, двуетажна сграда в с. Абланица.

Шивалните и казармените помещения в пограничните села всъщност се продават от няколко години, но интерес към тях няма. По-вероятно е да бъдат реализирани другите 10 сделки, които общината предлага. Те са за прекратяване на съсобственост в Хаджидимово, Ново Лески, Блатска и Гайтаниново. Всички са съсобственост с физически лица, които са застроили своите части.

Общината иска да продаде и 6 терена – частна общинска собственост, на собствениците на законно построени върху тях къщи. От всичките 33 терена и сгради кметът Людмил Терзиев е планирал да вземе около 150 000 лева, колкото струва един апартамент в Благоевград.

Поради невъзможност да ги стопанисва общината възнамерява да даде под наем чрез търг няколко малки терена за търговска дейност, помещение от 100 кв.м в читалището на с. Абланица, училищния стол в ОУ „Гоце Делчев“ в Беслен и нива от 24 дка в Абланица. Под наем се отдават и лекарски и дентални кабинети в Беслен и Хаджидимово, както и бившата Здравна служба в Копривлен,

В програмата си за разпореждане с общински имоти общината е включила и намерение за концесия – става въпрос за водоема в с. Абланица, който е с площ от 94 дка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене