Проектът за модерния стадион в село Рибново има подкрепата на спортния министър

Кметът на община Гърмен – Феим Иса, и кметът на село Рибново – Мустафа Иса, представиха инвестиционния проект за модерния стадион на селото пред спортния министър Весела Лечева. Проектът ще бъде разгледан от комисия, а вече има подкрепата на министър Лечева. „Надяваме се в най-скоро време да бъде одобрен и финансиран този наш проект”, коментира Феим Иса.

Стойността на строително-ремонтните дейности надхвърля 1 милион лева. Целта на жителите на населеното място е да се направи ново игрище там, където сега е старото. То ще е най-доброто в целия Неврокопски край. Това ще стане върху земя, която е публична общинска собственост.

„Тук има над 500 деца и младежи, нуждаем се от такъв стадион. Проектът предвижда полагането на нова тревна настилка, построяването на съблекални и на трибуни. Това може да е основа за развитието и на отбора ни „Родопа”-Рибново, който в момента играе в „Б” Областна група. Сигурно е, че ще можем да развиваме и силна детско-юношеска школа с децата на нашето село и съседното село Осиково”, твърдят инициаторите на амбициозния спортен проект в Рибново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене