„ШОУ“ разкри: Люба Кулезич взела 1 200 000 от ТV7

Люба Кулезич

Телевизионната водеща е най-скъпоплатеният журналист у нас

Близо 1 200 000 лева е взела Люба Кулезич от ТV7 за работата си там от юни 2011 до февруари 2013 г. В неделя по време на скандалното й интервю в “На светло” по Нова тв, бившият й началник Николай Бареков и сегашен политик разкри, че е плащал на журналистката 48 000 лева на месец.Предаването “Насреща”, което Кулезич водеше в ТV7, обаче беше копродукция между фирмата на Люба Кулезич и главния редактор на “Уикенд” Мартин Радославов – “Дом продъкшънс” и ТV7. Това означава, че по-голямата част от разходите за екип, техника, консумативи и студио са били за сметка на телевизията.
“Дом продъкшънс” е регистрирана на 2 март 2011 г., а през юни същата година сключва договор с ТV7 за предаването “Насреща… Люба Кулезич”. За 2011 г. фирмата има приходи от 406 000 лева, а за 2012 г. – 557 000 лв., показва финансовият отчет на фирмата, публикуван в Търговския регистър. Декларираната печалба за 2011 г. е 138 000 лв., а за 2012 г. – 220 000 лв. Разходите за персонала, за цялата 2012 г. са 36 000, с 12 000 лв. по-малко от месечното възнаграждение на Кулезич.

Това прави Люба Кулезич най-скъпоплатения журналист у нас, тъй като Мартин Карбовски, макар и да взимал 60 000 на месец за “Предаването” в същата телевизия, покривал всички разходи по продукцията си сам.

Миналата седмица не беше никак благодатна откъм събития за Люба Кулезич. Първо се появиха нейни скандални есемеси с бившия премиер Бойко Борисов, бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и спецпрокурора Светлозар Костов, а впоследствие и записи от офиса й, очевидно направени тайно с подслушвателни устройства.

“Телефонът ми е бил откраднат временно, вероятно от гардеробчето във фитнес залата, където ходя. И после е върнат незабелязано“, каза Люба Кулезич в предаването си „На светло“ по Нова тв.

„Това е страшно, това се нарича фашизъм! Сниман е екранът на телефона ми. Никой посмъртно не може да докаже кои съобщения съм писала аз и кои са фабрикувани за целта на компромата. Всеки може да фабрикува същите есемеси на всеки телефон от този модел. Още по-гадно е, че за целта телефонът ми е бил откраднат за малко, претърсен и върнат в чантата ми. Станало е като тренирам във фитнес залата, а заключвам нещата си в шкафче с парола“, коментира Кулезич.

В предаването си Кулезич разкри и че мъжът, с когото говори в офиса си и чийто глас е на тайните записи, е Светлозар Костов. “Разговорът с Костов е за паркета, който обмислях да си поставя вкъщи. И това е записано и пуснато като компромат?!”, иронично възкликна водещата.

Разследването на “ШОУ” обаче показа, че нито телефонът й е попадал в случайни ръце, нито записите са правени от външен човек. Този, който е следил Люба, е неин близък, на когото тя има пълно доверие. Доказателство за това са снимки на компютъра й, в момент, в който тя проверява личната си кореспонденция и банкова сметка, тъй като очевидно стои зад гърба й.

Сигналът за възползване от служебно положение и търговия с влияние, в който се появяват скандалните есемеси на Люба Кулезич, е подаден до прокуратурата от легия „Антимафия“, потвърди пред “ШОУ” шефът на легията Григор Здравков.

„Разполагам с материали, които касаят смущаващи факти и обстоятелства, изнесени в кореспонденция между лицата: Светлозар Костов – бивш ръководител на специализираната прокуратура, Валентин Цоновски – бивш заместник-директор на Главната дирекция за борба с организираната престъпност, Бойко Борисов – бивш министър-председател на Р България, Цветан Цветанов – бивш министър на вътрешните работи в правителството на Борисов, и Люба Кулезич, журналистка и понастоящем водеща на предаването „На светло с Люба Кулезич“, излъчвано по Нова телевизия“, пише в сигнала.

“Проблемът не е в есемесите, проблемите са дали е редно да се записва журналист, който и да е, и редно ли е политиците да имат влияние върху телевизионните предавания”, каза Здравков.

И според шефа на легия “Антимафия” има проблем с парите, които Люба Кулезич получава за предаванията си. Според слуховете, в Нова тв тя взима двойно повече в сравнение с ТV7. “Нали разбирате, че всеки продукт има своята цена. Ако да речем продавате една напитка, чиято средна цена на пазара е 20 лева, в един момент й намирате купувач за 120 лева, вече е съмнително”, образно обрисува проблема Григор Здравков. От “ШОУ” се опитахме нееднократно да се свържем с тв водещата, но до редакционното приключване на броя тя не вдигаше мобилния си телефон.

Надежда НЕНОВА/www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене