НДСВ се събира, партията готви завръщане в политиката

Според Станимир Илчев партията е доказала, че може да носи отговорност

Партия НДСВ се събира на конгрес другата събота. Делегатите ще вземат активно отношение по идеята за завръщането на формацията в политиката. Това стана ясно от думите на Станимир Илчев, съпредседател на партията, пред БНТ.

Той бе категоричен, че от партията са готови за участие в „избори от всякакъв калибър“ – предсрочни, редовни местни, президентски, европейски.

„Наблюдаваме явления и събития в политиката, които са много неприемливи. Става въпрос за неспособност за взимане на решения, грешно целеполагане, нежелание за поемане на отговорност“, каза Станимир Илчев. Според него НДСВ е доказала, че може да носи отговорност и че има коалиционна култура.

„Решихме, че е крайно време да се върнем в политическия процес, болезнено е да наблюдаваш експертите на НДСВ да бъдат донори за други партии“, каза още Илчев.

Той бе категоричен, че в царската партия има хора с опит и компетентност, които са тествани във всякакви политически ситуации.

„Ние оставаме центристка партия“,посочи още Илчев.

„Партньорите ни трябва да отговарят на изисквания – свобода на личността, свобода на инициативата и движението на хора и капитали, принципи на солидарността между различните слоеве на обществото, това е национално оцветеният либерализъм“, посочи още Илчев.

Красимир Ангелов

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене