Всичко е финансирано със собствени средства, без държавна помощ или средства по европейски програми", коментира за Кирил Василев.

Гоцеделчевска фирма на трето място в ТОП 20 по финансови резултати за миналата година!

Бумът на строителството и на пазара на недвижимите имоти през миналата година се е прехвърлил и във финансовите резултати на компаниите от мебелния сектор и дървообработката. Компаниите в топ 20 от секторната класация „Гепард“, която подрежда фирмите според скока на продажбите им спрямо предходна година, отчитат от 13% до над 274% ръст на приходите през 2021 спрямо 2020. Силният ръст на строителните материали и ресурси, като дървесината например, оказва натиск върху разходите им и това пречи за по-силен скок и при печалбите на тези компании. Едва няколко от тях успяват да минат марж над 20%, а много са и под нивото от 10%.

На фона на тази статистика обаче, забележителен скок от близо 108% класира „Палетен-24 – Балкан“ – гр. Гоце Делчев, на трето място в топ 20. Семейната компанията на Кирил и Иво Василеви предлага сертифицирани EPAL палети (европейска система за стандартизация на палетите, която позволява тяхната многократна употреба и свободна обмяна на международно ниво). Фирмата произвежда също специализирани палети, подходящи за повечето индустрии – химическа, стъкларска, текстилна, хранително-вкусова, мебелна, както и палети по поръчка.

„Ние сме най-големият производител на EPAL палети на Балканския полуостров. През 2021 г. реорганизирахме производството – отказахме се от преработка на дървесина, тъй като преценихме, че тази дейност е неефективна за нас. Около 40% от продукцията ни е за износ. Направили сме много сериозни инвестиции в машини и модернизация. Всичко е финансирано със собствени средства, без държавна помощ или средства по европейски програми“, коментира за Кирил Василев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене