Облачно и с валежи днес, къде ще има сняг

Днес над България ще остане предимно облачно и с валежи. Сняг ще вали на места по високите полета на Западна България и Предбалкана, а в Горнотракийската низина и Източна България валежите ще са от дъжд, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от БТА.

На отделни места в югоизточните райони от страната количествата ще са значителни.

Привечер валежите ще отслабват и постепенно ще спират. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, в Източна България ще е от изток-югоизток. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, а максималните ще са от 3° – 5° в Западна България до 9° – 11° на изток. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

Черно море

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Планините

Над планините ще бъде предимно облачно и с валежи от сняг, под около 1000 метра – от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

Четвъртък

В четвъртък над по-голямата част от страната облачността ще остане значителна; главно над Югозападна България ще се разкъса и временно ще намалее. На отделни места, с по-голяма вероятност в Източна България, ще превали, предимно слаб дъжд, над около 900-1000 m – сняг. Вятърът и в Източна България до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до умерен, в останалата част от страната – слаб.

Петък

В петък облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее. Ще бъде и почти тихо. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, в котловинните полета в Западна България – по-ниски, до минус 5°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене