Окръжен съд- Благоеград оправда мъж за блудство с приятелката на братовчед си

Мъж от гоцеделчевско село е оправдан по обвинени за блудство с приятелката на братовчед си, която е гъркиня. Решението на Окръжния съд в Благоевград, с което се потвърждава това на Районния в Гоце Делчев, е окончателно.

Случаят е от 2014 г., когато 17-годишната гъркиня Е. Т. живеела на семейни начала с А. Р. В същата къща живеели и други негови роднини.

На 1 август гъркинята се оплакала на приятеля си, а после подала и жалба в полицията, че неговият първи братовчед К. Р. се опитал да я изнасили. В твърденията тя сочела, че около 13.30 часа, докато била сама в стаята и лежала на леглото, влязъл К. Р. и противно на волята й извършил блудствени действия с нея. След съпротива от нейна страна той си тръгнал, уплашен да не стане случаят достояние на другите обитаващи къщата лица, съобщи „24 часа“.

Непълнолетната гъркиня била прегледана от гинеколог, а според медицинското удостоверение нямало следи от упражнено насилие.

В хода на делото срещу братовчеда гъркинята вече не живеела у нас, а някъде в чужбина. Призована била по телефона да се яви в съда като свидетел, но не пристигнала. Години наред не е предприела каквито и да е действия в защита на правата си на пострадала от престъпление. Няма преки свидетели на твърдяното от момичето, а съдът не откри и други косвени доказателства за блудството и оправда К. Р.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене